advertentie Banner Profile Mekkes

Gevaarlijk kruispunt Wal-Bilderdijklaan opnieuw aangepakt

Het gevaarlijke kruispunt Wal-Bilderdijklaan in Eindhoven gaat opnieuw op de schop.

De werkzaamheden gebeuren in fases. Maandag word het waarschuwingsbord voor auto's dat ze een voorrangskruising naderen met fietsers weggehaald. Daarvoor in de plaats komt een bord met dezelfde waarschuwing, maar dan boven de weg, met knipperlichten. Daarmee valt de waarschuwing beter op, aldus de gemeente.

Drempel
Ook wordt de drempel bij het kruispunt iets verlaagd. Vanaf september gaat de Vestdijk op de schop, en worden veel extra bussen via de Wal omgeleid. Verder wordt in het najaar het fietspad bij het Stadskantoor verlegd, ter hoogte van de Bilderdijklaan. Hiermee komt het fietspad verder van de kruising te liggen, zodat fietsers en automobilisten meer zicht krijgen op elkaar.

Dodelijk ongeval
De maatregelen zijn volgens de gemeente nodig om het kruispunt veiliger te maken. Eerder werden al drempels en stopborden geplaatst, en werd de maximumsnelheid verlaagd. Veel fietsers klaagden over het kruispunt. Er waren veel bijna-ongelukken, en begin dit jaar werd er een vrouw doodgereden. Automobilisten reden hard op de Wal, en fietsers, die van twee richtingen komen, werden vaak over het hoofd gezien.

Meer nieuws van maandag 9 juli 2018