advertentie Banner Profile Mekkes

Gouden jeugdteam PSV droomt van Olympische Spelen

Een gouden lichting wordt 't al genoemd, het jonge schoonspringersteam van PSV. Dertien gouden medailles pakten ze afgelopen weekend bij de nationale jeugdkampioenschappen.

Ze hebben talent en zijn gedreven, en hebben veel voor hun sport over. 'Ik zet er veel voor opzij, zoals leuke dingen met vriendinnen en uitgaan', zegt het talent Noami Geurtsen.

Belangrijke aandeel in het succes heeft de Hongaarse coach en oud-topschoonspringster Nora Barta. 'Ze zijn zeer gemotiveerd en harde werkers. En we spreken dezelfde taal. We hebben weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen'.

Ook Ushi Freitag is lovend. 'Ze werken heel hard, en ze gaan er echt voor.' Of er jonge talenten in de PSV-ploeg zitten die net als haar de Olympische Spelen halen, is koffiedik kijken. 'Je moet in ieder geval talent hebben en heel hard werken. Zeker drie uur per dag trainen. Maar als je de top wilt bereiken, is er meer nodig'.

Het schoonspringen in Nederland zit in ieder geval in de lift, zeker na de Olympische deelname van Freitag. Het NOC-NSF heeft ook extra geld beschikbaar gesteld voor het Nederlandse schoonspringen.


Meer nieuws van woensdag 13 juni 2018