advertentie Banner Profile Mekkes

Groene Woud vraagt bewoners om hulp voor meer biodiversiteitStudio040

Groene Woud vraagt bewoners om hulp voor meer biodiversiteit

Streekfonds Het Groene Woud wil meer biodiversiteit in haar natuurgebied. Daarom heeft het fonds bewoners van het gebied gevraagd om met 'out-of-the-box' ideeën te komen om de hoeveelheid verschillende plant- en diersoorten te laten toenemen.

Stichting Landschap Natuur en Mileu Haaren beheert het project. het LNMH heeft allerlei groepen uitgenodigd om projecten in te dienen; een sportclub, scouting en buurtvereniging bijvoorbeeld.

Het doel is om 12 projecten te realiseren door het hele gebied heen. De groepen moeten de initiatieven zelf ontwikkelen en uitvoeren. Bewoners kunnen een geldbedrag van 250, 500 of 1000 euro winnen voor de uitvoering van hun idee.

Het Groene Woud is een natuurgebied in de stedendriehoek Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Jaarlijks stelt het Streekfonds van Het Groene Woud geld beschikbaar voor projecten die ook aan de ontwikkeling van het gebied bijdragen.

Er is al veel bereikt met projecten afgelopen jaren, maar de biodiversiteit is kwetsbaar en verdient daarom ook een extra zetje dit jaar. Het project loopt nog tot eind 2018. Projecten kunnen nog tot 30 september bij LNMH owrden ingediend.


Meer nieuws van vrijdag 22 september 2017