advertentie Banner Profile Mekkes

Half jaar cel voor agressieve Eindhovenaar Rechtspraaknl

Half jaar cel voor agressieve Eindhovenaar

Een 36-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld tot 180 dagen celstraf nadat hij op station Breda door het lint is gegaan.

Medewerkers van de NS en politie-agenten kregen op 16 maart de volle laag van de man. De verdachte is veroordeeld tot een half jaar cel waarvan 167 dagen voorwaardelijk. Hij heeft ook een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen en moet een schadevergoeding van 2.100 euro betalen.

De man werd betrapt op zwartrijden en medewerkers van de NS wilde hem op het perron overdragen aan de politie. Het ontaarde en een vechtpartij waarbij de Eindhovenaar schopte, sloeg en spuugde. De man is schuldig bevonden aan de mishandeling van negen personen en doodsbedreigingen tegen politiemensen.

Er was zeven maanden cel tegen de agressieve man geëist, waarvan twee voorwaardelijk. De straf viel aanzienlijk lager uit en daarom hoeft hij nu niet terug de gevangenis in na zijn voorarrest van dertien dagen. De rechtbank is van mening dat de man de claims sneller kan terugbetalen door te werken. Daarnaast heeft hij hulp nodig voor zijn verslavingen.


Meer nieuws van woensdag 5 september 2018