advertentie Banner Profile Mekkes

Hermes start met Bravoflex: kleine busjes op bestelling Studio040

Hermes start met Bravoflex: kleine busjes op bestelling

In Eindhoven-Zuid, Waalre en Veldhoven is gestart met de nieuwe flexibele vervoersdienst Bravoflex.

Reizigers kunnen via een app kleine busjes boeken. Die pikt de reizigers dan op bij een gekozen halte, en zet de reiziger ook weer af bij een andere geselecteerde bushalte. Het regionale vervoersbedrijf Hermes wil het openbaar vervoer daarmee nog gemakkelijker maken. Ook is het een alternatief voor stadslijnen die weinig worden gebruikt.

Na de boeking via ovflex.nl wordt binnen een aantal seconden berekend hoe laat de reizigers wordt opgehaald en wanneer die aankomt op zijn bestemming. Soms wordt het busje gedeeld met andere passagiers. Voor de routes die worden afgelegd hoeft niet te worden overgestapt. De reiziger ziet vooraf al welke chauffeur zijn rit gaat verzorgen.

In Helmond is het nieuwe concept al een jaar succesvol, meldt Hermes. Toch zijn er ook kritische noten, bijvoorbeeld van diverse partijen in de Eindhovense gemeenteraad. Zo zou het plan ten koste gaan van mensen die gratis gebruikmaken van de bus, zoals Eindhovenaren met een krappe beurs. Ook zou het oneerlijke concurrentie teweegbrengen, omdat de gesubsidieerde busjes een bedreiging vormen voor het taxi-vervoer.

Een gemiddelde rit van circa 4,5 kilometers kost ruim 4 euro. Het maximumtarief is 7 euro.


Meer nieuws van maandag 10 december 2018