advertentie Banner Profile Mekkes

Hofstraat: ministerie broedt op maatregelen tegen overlastStudio040

Hofstraat: ministerie broedt op maatregelen tegen overlast

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekijkt welke maatregelen tegen geluidsoverlast geschikt zijn voor de Hofstraat, om daar de geluidsoverlast van het spoor tegen te gaan. Dat is het resultaat van het overleg dat plaatsvond tussen ambtenaren van het ministerie, bewoners van de Hofstraat, de gemeente en ProRail.

Het Ministerie zou de Hofstraat een bijzondere status willen geven, om op die manier gerichte maatregelen te kunnen nemen en bijvoorbeeld gevelisolatie mogelijk te maken, laat een van de bewoners weten. Ook zou er een pilot worden gestart in samenwerking met de TU/e en ProRail, om verschillende maatregelen te onderzoeken.

De gemeente Eindhoven zou zelf ook maatregelen willen nemen om de geluidsoverlast aan de Hofstraat te verminderen. Een zogenaamde spoorsloot graven zou een oplossing kunnen bieden tegen de trillingen die de omwonenden ervaren.

Half april is er weer een bijeenkomst, dan moet duidelijk worden welke maatregelen het Ministerie precies in petto heeft voor de Hofstraat.


Meer nieuws van vrijdag 22 januari 2016