advertentie Banner Profile Mekkes

Honderden hondenbezitters zijn hondenbelasting beuStudio040

Honderden hondenbezitters zijn hondenbelasting beu

Hondenbelasting afschaffen voor gemeente Eindhoven. Dat hoopt Waalwijker Niels Aussems in 2020 te bereiken, nadat hij duizenden handtekeningen heeft verzameld in een paar maanden tijd.

Hondenbelasting afschaffen voor onder andere gemeente Eindhoven. Dat hoopt Waalwijker Niels Aussems in 2020 te bereiken, nadat hij duizenden handtekeningen heeft verzameld in een paar maanden tijd.

Hij was een petitie gestart om zijn doel te bereiken. Honderden hondenbezitters, waaronder Niels, zijn het beu om extra bij te moeten dragen aan de middelen die voor honden worden aangelegd. Denk hierbij aan uitlaatveldjes en poepbakken. Het aanleggen van bankjes en speeltoestellen wordt namelijk ook betaald vanuit de algemene middelen.

Volgens Niels zijn er veel gemeentes in Noord-Brabant en Limburg die zelfs de hondenbelasting verhogen uit geldnood. Per gemeente zijn er ook weer verschillende tarieven. In Eindhoven betalen bijvoorbeeld voor één hond 77 euro per jaar. In Waalre betaal je géén hondenbelasting. Met die ongelijkheid zijn de hondenbezitters niet blij. 'Inwoners moeten juist op de gemeente kunnen vertrouwen dat het professioneel en transparant te werk gaat', schrijft Niels.

'Honden zijn geen last, maar een voordeel'
Bovendien ziet Niels een hond niet als last maar als voordeel. 'Het houdt inwoners in beweging, dat levert weer sociale contacten op', vindt hij. En dat Niels niet de enige is die er zo over denkt blijkt uit de 17.000 handtekeningen die hij verzameld heeft.

Niels heeft op vrijdag 3 mei de petitie naar alle gemeenten gestuurd. Hij hoopt dat zij hierdoor water bij de wijn zullen doen. Of beide provincies in 2020 de hondenbelasting ook echt gaan afschaffen is nog de vraag.


Meer nieuws van dinsdag 7 mei 2019