advertentie Banner Profile Mekkes

HTC biedt van alle campussen meeste werkgelegenheid

Van alle kenniscampussen in Nederland werken op de Eindhovense High Tech Campus de meeste mensen. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Buck Consultants International.

In totaal werken er op de HTC 11.500 mensen. Dat zijn er veel meer dan op de nummer 2 en 3 in het lijst: Leiden Bio Science Park en Kennispark Twente. De afgelopen vier jaar bood de High Tech Campus al de meeste werkgelegenheid. Toen waren er al 10.000 kenniswerkers aan de slag.

Van de zeventien kennisplekken of science parks in het land moet de Eindhovense High Tech Campus het wel afleggen als het gaat om aantal bedrijven dat er is gevestigd. Zo zijn er 165 innovatieve bedrijven actief op de HTC. Dat zijn er beduidend minder dan op Kennispark Twente, TU Delft Science Park en Campus Groningen. Op die plekken zijn ook meer start-ups actief. Op de High Tech Campus zijn relatief veel gevestigde bedrijven gehuisvest.

In totaal steeg de werkgelegenheid op de Nederlandse campussen flink de afgelopen vier jaar. Er kwamen zeker 5700 arbeidsplekken bij, dat is een groei van ruim twintig procent.


Meer nieuws van donderdag 7 juni 2018