advertentie Banner Profile Mekkes

Hyperspace Institute gaat AR en VR promoten in BrainportStudio040

Hyperspace Institute gaat AR en VR promoten in Brainport

In de Effenaar wordt woensdagmiddag tijdens de Dutch Design Week het Hyperspace Institute gelanceerd.

Het Hyperspace Institute is een vereniging voor experts op het gebied van augumented reality (AR) en virtual reality (VR). Ze willen alle kennis die we hebben over VR en AR zo goed mogelijk benutten in de regio. De laatste jaren zijn deze twee technieken enorm gegroeid en toegankelijker geworden voor de gewone burger.

Onder andere tijdens de Dutch Design Week werd er al veel gebruik van gemaakt van de twee technieken bij tentoonstellingen. Maar niet alleen binnen de cultuur en entertainment sector kunnen AR en VR goed gebruikt worden. Bijvoorbeeld onderwijs, architectuur en de gezondheidszorg kunnen ook profiteren van deze technieken.

Vanwege de enorme hightech sector in de Brainportregio, denkt het Hyperspace Institute dat er voor VR en AR een grote toekomst is in deze regio. Het instituut wil ervoor zorgen dat hun techniek op de best mogelijke manier gebruikt wordt. De vereniging gaat daarom in gesprek met onderwijsinstellingen, brancheverenigingen en eigenlijk de gehele Brainport om te kijken wat er mogelijk is.


Meer nieuws van woensdag 6 juni 2018