advertentie Banner Profile Mekkes

Islamitische school krijgt toch nieuwbouwStudio040

Islamitische school krijgt toch nieuwbouw

De islamische bassischool Tarieq Ibnoe Ziyad in Eindhoven krijgt toch nieuwbouw. De gemeente heeft dat met de directie van de school besloten, schrijft wethouder Schreurs aan de gemeenteraad.

Volgens Schreurs is nieuwbouw aan de Frankrijkstraat in Woensel toch de beste oplossing voor de school. Het afgelopen jaar lag de wethouder nog overhoop met het bestuur. De school eiste nieuwbouw, maar Schreurs wilde daar niet aan.

De gemeente beloofde jarenlang nieuwbouw aan de Frankrijkstaat, omdat de huidige huisvesting niet meer aan de eisen voldoet. Maar Schreurs dreigde ineens toch een streep te zetten door die plannen. Ze zag meer heil in het opknappen van bestaande gebouwen aan de Alard du Hamelstraat en de Barrierweg. Maar dat voorstel stuitte op veel verzet van de school.

Schreurs en de directie besloten uiteindelijk opnieuw om tafel te gaan. Nu kiest de wethouder dus alsnog voor nieuwbouw. Volgens beide partijen wordt met nieuwbouw beter ingespeeld op de behoeften van de leerlingen en de identiteit van de school. Eerder liet Tarieq Ibnoe Ziyad weten dat het openhouden van twee locaties aan Alard du Hamelstraat en de Barrierweg duurder is dan een nieuw pand aan de Frankrijkstraat.


Meer nieuws van zaterdag 21 december 2013