advertentie Banner Profile Mekkes

Jongeren worden uitgedaagd tijdens derde Young Brainport Summer School Studio040

Jongeren worden uitgedaagd tijdens derde Young Brainport Summer School

De derde editie van Young Brainport Summerschool begonnen in dit weekend begonnen in Eindhoven.

38 begaafde jongeren uit twintig verschillende landen krijgen de komende week te horen en te zien wat de Branport regio allemaal te bieden heeft op innovatief, cultureel en sociaal gebied. De leerlingen maken kennis met innovaties, onderwijs - en kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Ook doen ze mee aan sociale en culturele activiteiten.

Met een gevarieerd programma wil de regio bereiken dat ze als internationale ambassadeurs hun opgedane kennis en ervaringen van Brainport Eindhoven delen met andere potentiƫle toekomstige kenniswerkers. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat de regio aan de top blijft staan als technologische hotspot.

Krappe arbeidsmarkt
Dat is een uitdaging, want er is een flinke krapte op de arbeidsmarkt. Veel, met name hightech, bedrijven in de regio hebben een tekort aan goed geschoold personeel. Er wordt daarom ook vaak een beroep gedaan op buitenlandse krachten.

'Daarom ligt er een belangrijke opgave om een zo groot mogelijke talentpool te realiseren van studenten uit binnen- en buitenland. De summerschool is een van de manieren om die talentpool te vullen', zegt Yvonne van Hest van Brainport.

Prioriteit
Het aantrekken van jong talent is ook een van de speerpunten in de Brainport Nationale Actieagenda, die op vorig jaar is overhandigd aan vertegenwoordigers van de Tweede Kamerfracties van politieke partijen. Steeds meer opleidingen in de regio zoeken de verbinding met de hightech-sector om leerlingen enthousiast te maken voor een technische opleiding of een baan in de techniek.


Meer nieuws van zondag 12 augustus 2018