advertentie Banner Profile Mekkes

Jumbo schenkt bijna 2000 kerstpakketten aan Voedselbank

Supermarktketen Jumbo heeft vanmiddag bijna 2000 kerstpakketten bij de Voedselbank in Eindhoven afgeleverd.

Goof Dalm, algemeen coördinator van de Voedselbank, vertelt: 'Die pakketten zijn bedoeld voor Zuid-Oost Brabant en daarmee zijn we natuurlijk ontzettend blij.'

De kerstpakketten worden in de week voor kerst uitgedeeld aan de cliënten van de Voedselbank. Goof: 'Wij bekijken wat er in het pakket zit en doen daar zelf nog groenten, brood en vlees bij.' Verder probeert de Voedselbank jaarlijks om met kerst nog een paar luxere producten te regelen voor de mensen die bij hen leen pakket afnemen.

Jumbo zendt sinds zondag een reclamespotje uit om aandacht te vragen voor goede doelen zoals de Voedselbank. In deze drie minuten durende spot zingen tal van bekende Nederlanders 'Samen Vieren We Kerst'. Jumbo wil hiermee geld ophalen voor de voedselbank.

Volgens Goof is alle ophef rondom het nieuwe reclamespotje van de supermarktketen echt iets Nederlands. Hij vindt het juist een heel erg goede actie en is blij dat de Voedselbank er zo goed mee wordt geholpen.

'Dat een paar bekende Nederlanders er dan wat geld voor krijgen, wil niet zeggen dat er minder mensen aan een kerstpakket geholpen worden. Veel van die BN'ers zijn ambassadeur van de Voedselbank en krijgen er maar weinig geld voor.'

Drie pallets met kerstpakketten worden in de opslag van de Voedselbank aan de Kanaaldijk-Noord opgeslagen, de overige pallets mogen tijdelijk in de opslag van Campina aan de overkant staan.


Meer nieuws van dinsdag 9 december 2014