advertentie Banner Profile Mekkes

Klap geld voor buurthuis 't Trefpunt 'loon na werken'

Buurthuis 't Trefpunt in wijk de Tempel heeft een schenking van in totaal 58.000 euro gekregen van het Oranje Fonds, het VSBfonds en een anonieme schenker. Met dat geld wordt bijvoorbeeld de keuken opgeknapt om begin volgend jaar te koken voor hulpbehoevende ouderen uit de buurt.

"De keuken is voor ons echt prioriteit", zegt voorzitter van 't Trefpunt Gé Wonink (70). "Als ontmoetingsplek in de wijk heeft 't Trefpunt ook een bepaalde zorgfunctie." Voor een klein bedrag kunnen ouderen vanaf het voorjaar van 2018 terecht bij 't Trefpunt voor een maaltijd.

In 't Trefpunt komen zo'n vijftig verenigingen samen. De voorzitter wilde 't Trefpunt weer in ere herstellen. Twee jaar geleden begon hij daarmee. "Het was echt een aflopende zaak. Met een paar vrijwilligers zijn we ermee aan de slag gegaan", vertelt hij. Een collega stelde voor om geld voor het buurthuis aan te vragen bij de fondsen en dat plan is dus geslaagd.

Wonink had eigenlijk gevraagd om 80.000 euro voor allerlei projecten binnen het wijkcentrum. Nu moeten er dus keuzes gemaakt worden. De vrijwilligers van het buurthuis gaan bekijken welke projecten er zeker door moeten gaan.

Volgens Wonink heeft het buurthuis een belangrijke functie in de wijk. "Er komen hier zoveel verschillende mensen samen en mensen zijn het gewend dat ze hier terecht kunnen", vertelt hij. "Het wordt steeds bekender dat er in 't Trefpunt het één en ander gebeurt. Daar ben ik heel trots op."


Meer nieuws van vrijdag 13 oktober 2017