advertentie Banner Profile Mekkes

Lijsttrekker Forum040 veroordeeld voor mishandeling, stalking en bedreiging Studio040

Lijsttrekker Forum040 veroordeeld voor mishandeling, stalking en bedreiging

De lijsttrekker van Forum040 is in het verleden veroordeeld voor mishandeling, stalking en bedreiging.

Dat bevestigt Jake van Kruijsdijk tegenover Studio040. Hij is lijsttrekker bij de nieuwe, Eindhovense partij. Partijwoordvoerder Jeroen Vullinghs laat in een reactie weten 'verrast en overvallen' te zijn door het nieuws. Van de andere kant: de lijsttrekker heeft een taakstraf gekregen en uitgevoerd. Daarmee is de kous af. Hij blijft partijleider en de partij distantieert zich niet van hem.

Rechtbank
Twee keer stond de lijsttrekker voor de rechter voor mishandeling, stalking en bedreiging. Twee keer betrof het een zaak tegen zijn ex-partner. De tweede keer kreeg Van Kruijsdijk een taakstraf van 240 uur en 120 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar. Hij is daartegen in cassatie gegaan. In de eerste zaak kreeg de voorman van Forum040 een voorwaardelijke gevangenisstraf van zestig dagen. De zaak kwam aan het licht na onderzoek van het ED.


FvD
Het rommelt sowieso binnen de nieuwe gemeenteraadspartij. De partij zou volgens het landelijke Forum voor Democratie (FvD) van Thierry Baudet te veel gelijkenissen vertonen met de landelijke fractie. Terwijl Forum040 zich wel profileert als een op zichzelf staande partij. Daarom zou FvD juridische stappen overwegen.


Meer nieuws van dinsdag 6 maart 2018