advertentie Banner Profile Mekkes

Logistieke sector in regio kampt met enorm personeelstekortStudio040

Logistieke sector in regio kampt met enorm personeelstekort

In de logistieke sector in de regio Eindhoven is een schreeuwend tekort aan personeel. Alleen al dit jaar komen bedrijven tussen de 1000 en 1700 medewerkers tekort.

Dat blijkt uit een rapport van onder meer de regiogemeenten en bedrijven, meldt het ED. Niet alleen zijn transportbedrijven en logistieke bedrijven op zoek naar chauffeurs en laders, maar ook naar onder meer planners en teamleiders. Niet alleen dit jaar, maar ook de komende jaren blijft de behoefte groot.

Reden voor de roep om personeel is de groei van de economie. Er is veel bedrijvigheid in de regio, vanwege de aanwezigheid van veel innovatieve technologiebedrijven. Ook de groei van het aantal verkopen via internet stuwt de vraag. Daarnaast is de vergrijzing een probleem in de sector. Omdat het aantal jonge medewerkers afneemt, zal de vraag naar personeel groeien, is de verwachting.

De Eindhovense mbo-instelling Summa College heeft inmiddels extra subsidie aangevraagd, om de problemen samen met het bedrijfsleven aan te pakken.


Meer nieuws van maandag 23 april 2018