advertentie Banner Profile Mekkes

LPF wil opheldering over Turkse weekendscholenStudio040

LPF wil opheldering over Turkse weekendscholen

Het Eindhovense stadsbestuur moet geen medewerking verlenen aan de komst van Turkse weekendscholen in de stad. Dat bepleit de LPF. De oppositiepartij heeft raadsvragen gesteld aan het college van B & W.

De afgelopen week is er commotie ontstaan over het plan van de Turkse overheid om zogeheten weekenscholen op te zetten in Nederland. Turken in ons land krijgen op de scholen taalles, geschiedenis, godsdienst en maatschappijleer. Diverse partijen in de Tweede Kamer uitten al hun zorgen over de scholen, omdat ze bang zijn dat een 'ondemocratisch' Turkije ongewenste invloed uitoefent op Turken in Nederland. Ook zou het de integratie in de weg staan.

Verbod
Ook de LPF in Eindhoven maakt zich zorgen, en wil weten of Turkije zo'n weekendschool in de stad wil vestigen. De partij vindt dat de stad er alles aan moet doen om de komst van zo'n school tegen te houden, omdat dit een 'bedreiging is voor de integratie' en zorgt voor 'ongewenste inmenging van de Turkse overheid'. De LPF-fractie wil dan ook van het college weten of zij ook vindt dat de scholen moeten worden verboden.

Eerder gaf het kabinet aan dat het opzetten van de scholen niet verboden is, maar dat de regering niet wil dat op de scholen ondemocratische opvattingen worden gestimuleerd.


Meer nieuws van dinsdag 14 augustus 2018