advertentie Banner Profile Mekkes

Luzac 'op z'n plek' in oud monumentaal Philips-pandStudio040

Luzac 'op z'n plek' in oud monumentaal Philips-pand

Een pand dat historie ademt: de oude mts/hts aan de Eindhovense Frederiklaan. Sinds een paar maanden heeft het pand een nieuwe bewoner. De particuliere middelbare school Luzac. Donderdag is de officiële opening.

Het Luzac groeide uit z'n jasje in het voormalig klooster aan de Heezerweg. De school moest daarom op zoek naar een nieuw onderkomen.

'We zijn flink gegroeid, naar 100 leerlingen. Op onze oude locatie was er geen plek meer voor verdere groei. Want de teller staat straks op 120 is onze verwachting. Dat is dan bijna een verdubbeling in zes jaar tijd', reageert rector Jackeline Tullenaar.

Volgens Tullenaar komt de groei door wat Luzac te bieden heeft ten opzichte van een reguliere middelbare school. 'Wij bieden extra veel persoonlijke aandacht, met kleine klassen. Ook helpt de economische groei van dit moment. Ouders en grootouders willen weer extra investeren in goed en duurder onderwijs'.

Het nieuwe Luzac-pand is een monument uit 1940. Een geschenk van Philips aan de stad. Na gebruik als technische school, liepen er jarenlang studenten van Summa en Fontys rond. Niet alleen de oude mts en hts heeft met Luzac een nieuwe bewoner. Ook de naastgelegen voormalige Philips Bedrijfsschool krijgt een nieuwe invulling. In het gebouw komen binnenkort 442 woningen.
Meer nieuws van donderdag 22 november 2018