advertentie Banner Profile Mekkes

Maandag huldiging PSV: 'Achter de schermen ligt draaiboek kampioensfeest al klaar'Studio040

Maandag huldiging PSV: 'Achter de schermen ligt draaiboek kampioensfeest al klaar'

Achter de schermen wordt er al gewerkt aan een mogelijk kampioensfeest van PSV. Dat laat de supportersvereniging weten.

'Stilletjes lopen er voorbereidingen. Je moet natuurlijk de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is. Maar er ligt al wel een een draaiboek klaar', zegt voorzitter Harrie Timmermans. De supportersvereniging wordt betrokken bij de plannen voor het feest, de gemeente en PSV zijn primair verantwoordelijk voor de huldiging.

PSV kan zondagmiddag kampioen worden als het team van trainer Phillip Cocu wint van concurrent Ajax. Een dag later, op maandag, zou dan het kampioensfeest zijn, liet de gemeente vorige week al weten. Nu wil een woordvoerster van de gemeente nog niets loslaten over de voorbereidingen.

De supportersvereniging is al bezig met een 'give away' voor de fans. Dat is een presentje dat na de wedstrijd of tijdens het feest wordt uitgedeeld aan fans. Bij eerdere landstitels was dat bijvoorbeeld een papieren sjaal, een kampioenskroontje of PSV-wuppie. Kampioenshirts laat de vereniging niet drukken. 'Dat ligt bij PSV. Het vergt bovendien ook een snelle respons. Je kunt pas naar de drukker voor een order van 10.000 shirts op het moment dat je zeker weet dat de titel binnen is', zegt Timmermans.


Of er zondag in de Eindhovense binnenstad grote tv-schermen komen te staan tijdens de kampioenswedstrijd, wordt later bekend.


Meer nieuws van maandag 9 april 2018