advertentie Banner Profile Mekkes

Man uit Irak (24) krijgt 3,5 jaar celstraf voor poging tot doodslag op A67 bij Waalre Defensie 1

Man uit Irak (24) krijgt 3,5 jaar celstraf voor poging tot doodslag op A67 bij Waalre

Een 24-jarige mensensmokkelaar uit Irak moet 3,5 jaar de gevangenis in voor poging tot doodslag. Hij probeerde in september een agent van de marechaussee van de weg te drukken op de A67 bij Waalre.

In de nacht van 18 op 19 september probeerde hij de agent tijdens een heftige achtervolging van de snelweg af te drukken. De achtervolging begon bij de Belgische grens en eindigde bij afslag Waalre; daar sprong de man uit zijn nog rijdende auto. Hij ging te voet verder en werd een paar uur later gevonden in de tuin van een huis in Waalre.

180 kilometer per uur
In zijn auto, een Audi A3, zaten zes vluchtelingen uit Irak. Twee daarvan waren kinderen. Het was de bedoeling van de man om de vluchtelingen naar Engeland te brengen. De rechtbank in Den Bosch stelt dat de mensenhandelaar ook hun levens in gevaar heeft gebracht. De man reed op sommige stukken wel 180 kilometer per uur en vloog dan plotseling op de rem om de agent af te schudden.

De Irakees was een van de bewoners van een illegaal tentenkamp in de bossen bij Bladel. Dat werd in oktober vorig jaar opgerold.


Meer nieuws van dinsdag 19 maart 2019