advertentie Banner Profile Mekkes

Marianne Vos ambassadrice Brabantsedag mariannevosofficialnl

Marianne Vos ambassadrice Brabantsedag

De eerste vrouwelijke ambassadrice van de Brabantsedag in Heeze is wielrenster Marianne Vos.

Ze is in goed gezelschap. Ook BN'ers en bekende Brababanders Björn van der Doelen en Gerard van Maasakkers, auteur Wim Daniëls, commissaris van de Koning Wim van de Donk en burgemeester van Heeze-Leende Paul Verhoeven zijn ambassadeur van de Brabantsedag. Het evenement is dit jaar gestart met het vormen van een club van ambassadeurs.

Tweevoudig olympisch kampioene en twaalfvoudig wereldkampioene Marianne Vos vindt het leuk om bij de Brabantsedag betrokken te worden. 'Net als de Brabantsedag is sport een belangrijke verbinder in de Brabantse samenleving en dat mag volgens mij ook uitgedragen worden.' De baanwielrenster, wegwielrenster en veldrijdster is ook ambassadrice van Team Brabant Sport.

Binnen het thema voor de 61ste theaterparade van de Brabantsedag is de woonplaats van Marianne, Babyloniënbroek, één van de onderwerpen. Bouwerij Skôn gaat de geschiedenis van Babyloniënbroek als zesde wagen tot leven brengen in de rollende theaterparade. 'Nu Babyloniënbroek wordt uitgebeeld in de parade vind ik dit een extra mooie aangelegenheid om ambassadrice te worden', aldus Marianne. 'Wat ze in Heeze maken is met geen pen te beschrijven.'


Meer nieuws van woensdag 15 augustus 2018