advertentie Banner Profile Mekkes

Mark van Bommel hoedt voor FC Emmen: 'Ze doen het gewoon goed'

Onderschatting is niet aan de orde bij PSV-coach Mark van Bommel. "Zij hebben al acht punten, hè." Morgen treden zij om 18.30 uur aan tegen FC Emmen, in het Philips Stadion.

Het is niet geheel onterecht dat Van Bommel dat denkt. FC Emmen weet zich als debutant in de eredivisie nog heel goed te redden. Ze hebben acht punten uit de eerste acht wedstrijden. Daardoor staan ze vier punten boven de degradatiestreep.

Bij PSV keren vijf spelers terug die voor Oranje hebben gespeeld. Zij waren er bij toen Nederland het opnam tegen Duitsland en België. Dat is toch even wat anders dan FC Emmen. "Zweven doen die jongens niet. En als ze dat wel doen, dan corrigeert de groep hen wel", vertelt Van Bommel.

De hoofdcoach bereidt de groep niet anders voor op Emmen dan bijvoorbeeld FC Barcelona. "Je moet onverstoorbaar zijn. Dat heb ik al honderd keer gezegd. Het maakt allemaal niets uit. Motivatie moet je uit jezelf halen."

Behoedt je dus voor FC Emmen. "Als het zo makkelijk zou zijn hebben we aan het einde van het seizoen 102 punten. We zijn gewoon heel goed begonnen aan de eredivisie. Daarin is Emmen de eerstvolgende tegenstander. De belangrijkste op dit moment."


Meer nieuws van vrijdag 19 oktober 2018