advertentie Banner Profile Mekkes

Massale vechtpartij in rechtbank tijdens zitting over schietpartij Salsa Breeze SQ Vision Dave Hendriks 3

Massale vechtpartij in rechtbank tijdens zitting over schietpartij Salsa Breeze

De rechtbank van Den Bosch is woensdagochtend ontruimd na een massale vechtpartij.

Tijdens de eerste procedurele rechtszitting van Toon N. (39) liepen de emoties hoog op. De Eindhovense verdachte werd vanuit het publiek belaagd door een man en als snel volgenden anderen de belager. Dat meldt het ED.

N. werd beschermd en vervolgens meteen afgevoerd naar het cellenblok door de parketpolitie. Pas na een minuut of tien kwam het aanwezige publiek bij de zitting tot rust.

Salsa Breeze
Toon N. wordt verdacht van het doodschieten van een Bosschenaar begin november 2017. Dat gebeurde op de parkeerplaats voor Beachclub Sunrise in Best waar het feest Salsa Breeze gehouden werd. Het slachtoffer zou geprobeerd hebben een ruzie te sussen en werd daarbij neergeschoten.

Ontruiming
De rechtszaal is ontruimd en de massa is naar de gang van de rechtbank gedirigeerd. Uiteindelijk heeft een groot deel van het aanwezige publiek de rechtbank verlaten na het verzoek van de vader van het slachtoffer om respect en beheersing. Een verslaggever van Omroep Brabant zou even bedreigd zijn

De rechtszaal is een slagveld na de vechtpartij. Zo is er een tafel kapot gegaan en het dossier van advocaat Jan-Hein Kuijpers ligt verspreid over de vloer. De procedurele zitting gaat verder, maar alleen in aanwezigheid van de ouders en pers. Het onduidelijk of er iemand gearresteerd is door de parketpolitie.


Meer nieuws van woensdag 21 februari 2018