advertentie Banner Profile Mekkes

Metamorfose voor noordkant Stadhuisplein

De noordkant van het Eindhovense Stadhuisplein krijgt een make-over.

De gemeente heeft haar panden aan de noodkant verkocht aan projectontwikkelaar Citywall BV. Het gaat om de panden aan Stadhuisplein 6, Begijnenhof 8 en 14 en Kerkstraat 1. Citywall is ook eigenaar van het voormalige ABN-Amro-pand aan het Stadhuisplein. Met de verkoop heeft het bedrijf voor de herontwikkeling de gehele noordzijde in haar bezit.

Het gebied wordt straks een mix van wonen, werken en vrije tijd, met appartementen, winkeltjes en bedrijfjes. Het wordt een zelfde soort mix als bij de herontwikkeling van het VDMA-terrein, het Stationsgebied en de nieuwbouwplannen voor de Deken van Somerenstraat. De appartementen die er komen, worden deels sociale huur.

'Het Stadhuisplein is een van de belangrijkste plekken in de stad. Al enige tijd hebben we op deze locatie te maken met leegstand en tijdelijke invulling. Daar komt met deze herontwikkeling eindelijk verandering in. Het plein wordt nu meer een plek die past bij de toekomst van Eindhoven', zegt wethouder Yasin Torunoglu.

Citywall heeft de ambitie om met de plannen weer meer levendigheid te krijgen in dit stukje Eindhoven, met eigentijdse architectuur. Hoe die plannen er precies gaan uitzien, wordt in de tweede helft van dit jaar bekend.


Meer nieuws van dinsdag 6 maart 2018