advertentie Banner Profile Mekkes

MMC ontwikkelt speciale app voor hartpatiëntenStudio040

MMC ontwikkelt speciale app voor hartpatiënten

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft een speciale app ontwikkeld voor hartpatiënten te voorbereiding op hun hartrevalidatietraject.

Een hartrevalidatieteam (bestaand uit cardiologen, sportartsen, psychologen, verpleegkundig specialisten, diëtisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten) maakt samen met de patiënt een programma voor 12 weken op maat, afhankelijk van de doelen die een patiënt wilt bereiken. Zo is voor de ene persoon verbetering van de conditie het belangrijkste doel, terwijl voor iemand anders het overwinnen van angst of verminderen van stress een belangrijk doel kan zijn.

‘Patiënten die hartrevalidatie ondergaan, kunnen zo hun dagelijkse activiteiten weer snel hervatten. Daarnaast helpt het programma om het risico op een nieuw hartprobleem zo klein mogelijk te houden,’ laat een woordvoerder van het MMC weten, ‘Het programma vergroot de kwaliteit van leven van patiënten en voorkomt ziekenhuisopnames en -behandelingen.’

Met de Flow Hartrevalidatie-app wil het MMC de patiënt beter voorbereiden op en tijdens het revalidatie traject. In de app staan antwoorden op vragen die patiënten hebben in de periode tussen een behandeling of ziekenhuisopname en de start van het hartrevalidatieprogramma. Ook zijn er video’s die een hoop duidelijk zullen maken. Met behulp van de app weten patiënten beter wat hartrevalidatie voor hen kan betekenen. Ook kunnen ze met de app gerichte vragen stellen aan hun verpleegkundig specialist.


Meer nieuws van dinsdag 7 mei 2019