advertentie Banner Profile Mekkes

Na negen edities gaat definitief de stekker uit Muziek op de Dommel

Muziek op de Dommel houdt er na negen edities mee op. Het festival voor klassieke muziek op het Eindhovense TU-terrein kan de financiering niet meer rond krijgen.

Volgens de organisatie is het steeds moeilijker om het bedrijfsleven zover te krijgen om bij te dragen, en te sponsoren. 'Het is zo zwoegen om het financieel rond te krijgen. En om het festival wel levensvatbaar te houden, zouden we het over een andere boeg moeten gooien. Veel commerciëler, met entreegelden, en dat willen we niet', zegt Saskia Martens van Muziek op de Dommel.

Muziek op de Dommel begon als een initiatief van TU-studenten, en groeide uit tot een gratis festival met 20.000 bezoekers. Martens: 'De opzet was altijd om klassieke muziek laagdrempelig aan te bieden, ook voor mensen die er normaal niet zo snel naar luisteren. Als we het groter en commerciëler aanpakken, is het de vraag of dat doel nog wordt bereikt'.

Volgens Martens waren er elk jaar honderd vrijwilligers actief tijdens het festival. Vier mensen waren er het hele jaar mee bezig. 'Dit besluit is er één met pijn in het hart. We hebben er al die jaren onze ziel en zaligheid ingelegd'.

Dit voorjaar liet de organisatie al weten dat het festival een jaar niet door zou gaan, vanwege problemen met de financiering. Nu is dat dus veranderd in een definitief einde. Of er in de toekomst een soortgelijk evenement voor terug komt, is niet duidelijk.


Meer nieuws van dinsdag 9 oktober 2018