advertentie Banner Profile Mekkes

Natlab stopt komende maanden met theater: 'Time-out, want te weinig bezoekers'Studio040

Natlab stopt komende maanden met theater: 'Time-out, want te weinig bezoekers'

Natlab stopt voor even met theatervoorstellingen. In ieder geval dit jaar is er geen theater meer te zien in het Eindhovense film- en theaterhuis. Drie geplande voorstellingen worden daarom geschrapt.

'Het is een time-out. De voorstellingen van de afgelopen maanden trokken te weinig bezoekers. Twee hebben we daarom moeten afblazen, en twee anderen werden slecht bezocht. We moeten ons daarom nu herbezinnen, hoe we het vanaf volgend jaar gaan aanpakken', zegt Ilona van Heeckeren van Natlab.

Bij twee voorstellingen waren er nog geen veertig kaarten verkocht, op een totaal van bijna 180 beschikbare stoelen. Van Heeckeren: 'Onze koers zal duidelijker moeten zijn. Meer body wat mij betreft, en helderheid voor de bezoekers. Ook moeten we met meer regelmaat theater aanbieden. Meer dan de twintig voorstellingen per jaar'.

Natlab gaat nu met onder meer Parktheater overleggen om te kijken hoe de partijen samen kunnen werken. Op die manier zouden er ook meer voorstellingen in het Natlab kunnen worden opgevoerd. De maatregel om voorlopig even te stoppen met theater, is niet financieel ingegeven, zegt Van Heeckeren. 'We moeten wel iets ondernemen, want we moeten verantwoord omspringen met subsidiegelden. Maar financieel zijn we gezond'.


Meer nieuws van woensdag 24 oktober 2018