advertentie Banner Profile Mekkes

'Natuurplas 't Wolfsven Mierlo snel weer open'

Het duurt niet lang meer of het zwemverbod voor het natuurbad van Bospark 't Wolfsven in Mierlo wordt opgeheven. De waarden van het water zijn bijna op het normale peil, zegt een woordvoerster.

Vorige week stelde de provincie Noord-Brabant een zwemverbod in. Het water bevatte een hoge concentratie van een bacterie die oorontsteking kan veroorzaken. Het zwemverbod was ingesteld in overleg met GGD Brabant-Zuidoost.

Het gaat om de bacterie Pseudomonas aeruginosa die van nature voorkomt in oppervlaktewater. Vooral als de temperatuur van het water hoger is dan 18 graden Celsius, kunnen hogere concentraties van deze bacterie ontstaan en dat zorgt soms voor problemen. De bacterie kan een ontsteking van de huid in de uitwendige gehoorgang veroorzaken met zelfs blijvende gehoorschade tot gevolg.

Nadat vorige week een tiental klachten was binnengekomen van kinderen die in het natuurbad gezwommen hadden en daarbij oorontsteking opliepen, werd meteen een waarschuwingsbord geplaatst en werd het verbod ingesteld.


Meer nieuws van vrijdag 24 juli 2015