advertentie Banner Profile Mekkes

Nieuwe Islamitische basisschool officieel geopend

De Islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad is officieel geopend.

Het nieuwe schoolgebouw staat aan de Frankrijkstraat in Woensel-Noord. De bouw is niet over één nacht ijs gegaan. Sterker nog: het is jaren en jaren de vraag geweest of het schoolpand er überhaupt zou komen.

Het dossier rond de nieuwbouw is slepend. Docenten, de directie, leerlingen en ouders kunnen er 's nachts zomaar gillend van zijn wakker geworden. In eerste instantie besloot het Eindhovense stadsbestuur om een nieuwe school te bouwen, later zouden die plannen de prullenbak ingaan.

Toenmalig verantwoordelijk wethouder Mary-Ann Schreurs wilde de schoolpanden aan de Barrierweg en de Alard du Hamelstraat opknappen. Dat leidde tot verbazing en boosheid bij de onderwijsinstelling en betrokken ouders. Hen was jarenlang nieuwbouw beloofd.

Uiteindelijk kwam het stadsbestuur dan toch over de brug: er moest een nieuw pand komen aan de Frankrijkstraat. En nu kunnen de leerlingen dan eindelijk officieel verhuizen van hun tijdelijke onderkomen aan de Woenselsestraat naar hun nieuwe Tarieq Ibnoe Ziyad.


Meer nieuws van vrijdag 24 november 2017