advertentie Banner Profile Mekkes

Nog lang geen hosanna op De Herdgang

PSV houdt zich wederom gedeisd en roept nog lang niet dat de titel binnen is.

Waar kennen we dat ook alweer van? De afgelopen twee kampioenschappen bleef grootspraak op De Herdgang ook uit. Alle kampioensvragen werden weggewuifd. Door hoofdcoach Phillip Cocu, door de bestuurders en zeker ook door de spelers. Overigens geldt dat niet alleen voor PSV. Over het algemeen hebben voetbalclubs een hekel aan kampioenskoorts.

Supporters
Waar de spelers en staf van de Eindhovense club zich nog niet wagen aan titelgerelateerde antwoorden, doen de supporters dat wel. Uitspraken als 'de platte kar kan uit de schuur' en 'ik sta dit jaar weer lekker op het Stadhuisplein' zijn eerder regel dan uitzondering tijdens de training van dinsdag op De Herdgang. Onder toeziend oog van oud-trainer Guus Hiddink werkt de PSV-selectie een fanatieke partijvorm af.

Kampioen
Tien punten, acht wedstrijden. Zo groot is het gat en zo lang duurt de competitie nog. En waar de hele voetbalwereld het van de daken schreeuwt, blijft het onder de spelers, de staf en het bestuur akelig stil. Wedstrijd voor wedstrijd wordt afgestreept. Er wordt rustig en doelbewust toegewerkt naar het Stadhuisplein. Maar zolang die schaal nog niet in Eindhoven is, zal geen enkele PSV'er die magische woorden spreken: PSV wordt kampioen van Nederland.


Meer nieuws van dinsdag 6 maart 2018