advertentie Banner Profile Mekkes

Ondernemers en kwetsbare jongeren leren elkaar kennen tijdens bedrijvendag Jody Brands

Ondernemers en kwetsbare jongeren leren elkaar kennen tijdens bedrijvendag

Wat wil ik later worden? Dat is voor iedereen een moeilijke vraag. En als leren heel lastig voor je is al helemaal. Daarom heeft de Taalbrug samen met andere scholen in het speciaal onderwijs en MKB Eindhoven een bedrijvendag georganiseerd.

Zo’n 350 leerlingen van verschillende scholen kwamen er een kijkje nemen om zich te oriënteren voor meeloopdagen, stages en werk. ‘Ik hoop er een beetje achter te komen wat ik leuk vind en wat er voor werk is, zodat ik makkelijker een baan vind.’ zegt Thymen (16).

Genoeg werk
Keus genoeg. Zo’n 35 bedrijven zetten hun beste beentje voor om de interesse te wekken van de leerlingen. Van hovenieren tot assembleren en van bedienen tot vakkenvullen, in de krappe arbeidsmarkt van nu is er meer dan genoeg werk. ‘Deze leerlingen worden vaak onderschat. Maar je hebt er ontzettend gemotiveerde medewerkers aan.’, weet ondernemer Esmeralda van den Berk uit ervaring.

Overtuigingskracht
Han Vieguurs, programma-coördinator Voortijdig Schoolverlaten, beaamt dat een bedrijvendag niet alleen leerzaam is voor leerlingen, maar ook nodig is om ondernemers te overtuigen van de potentie van leerlingen uit het bijzonder onderwijs. ‘Vaak als bedrijven horen dat iemand speciale aandacht nodig heeft, omdat ze bijvoorbeeld een taalachterstand hebben of slechthorend zijn, krijgen ze koudwatervrees. Kunnen ze wel de juiste begeleiding bieden? Oog in oog staan met de doelgroep helpt die angst weg te nemen.’

De bedrijvenmarkt voor kwetsbare jongeren is een onderdeel van meer activiteiten die georganiseerd worden om jongeren meer bewust te maken van hun kwaliteiten en kansen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Daarmee hopen scholen en bedrijven vroegtijdig schoolverlaten en jeugdwerkeloosheid tegen te gaan.Meer nieuws van woensdag 27 maart 2019