advertentie Banner Profile Mekkes

'Oplossing Muziekgebouw pas bij nieuwe College'Studio040

'Oplossing Muziekgebouw pas bij nieuwe College'

Pas na de verkiezingen wordt er een beslissing genomen over de toekomst van het Muziekgebouw.

Volgens het Eindhovens Dagblad is de kans klein dat nog voor de verkiezingen van 21 maart een beslissing wordt genomen. Het heeft er alle schijn van dat het onderwerp aan de nieuwe coalitie wordt overgelaten.

Het Muziekgebouw zit al een paar jaar in de financiƫle problemen. De huurkosten stijgen ieder jaar flink, terwijl de politiek de subsidie niet wil verhogen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het niet mogelijk is verder te bezuinigen zonder de kwaliteit van de programmering aan te tasten.

De gemeente heeft geruime tijd onderhandeld met de eigenaar van het gebouw, over een mogelijke overname. Maar daar is niets uitgekomen. Volgens de krant was het de bedoeling dat de provincie het pand zou kopen, en voor een gunstige huur zou doorverhuren aan de gemeente Eindhoven. De eigenaar, de Amerikaanse vastgoedbelegger CBRE vindt de huurovereenkomst volgens bronnen van het ED 'goudgerand'. De huurovereenkomst loopt nog tot 2032.

Het is ook geen optie het Muziekgebouw failliet te laten gaan, want de gemeente zit dan nog steeds aan de huurovereenkomst vast. Een mogelijke oplossing kan wel zitten in de afspraken met het Kabinet over extra geld: mogelijk kan daarvan een deel gebruikt worden voor het redden van het Muziekgebouw.


Meer nieuws van dinsdag 16 januari 2018