advertentie Banner Profile Mekkes

Oplossing nog ver voor Eindhovenaar die in zijn auto woontStudio040

Oplossing nog ver voor Eindhovenaar die in zijn auto woont

Achter de schermen wordt druk gezocht naar een oplossing voor Johan van Buul, die al maanden in zijn auto woont in de Stationsstraat in Geldrop-Mierlo.

De zaak is opgepakt door Het Centrum voor Maatschappelijke Deelname in Geldrop-Mierlo omdat de man daar nu eenmaal zijn auto heeft geparkeerd.

Maar de problemen begonnen eigenlijk in Eindhoven waar hij door woningcorporatie Trudo uit zijn huis is gezet. Omdat hij geen plek heeft om te wonen heeft Van Buul al zijn bezittingen, van kleding en eten tot de nodige paperassen bij zich.

Trudo zegt niet waarom de man uit huis is gezet. Wel zegt een woordvoerster tegen Studio040 'dat we er altijd alles aan om met huurders in gesprek te blijven en naar oplossingen te zoeken, maar soms hebben we geen mogelijkheden meer'.

De reacties van de bewoners van de Stationsstraat zijn wisselend . Een aantal vindt het zielig voor de man en probeert hem te helpen, maar andere reacties zijn harder. 'Het kan echt niet dat die man hier zijn auto neerzet en hier 'woont'. 'Hij moet maar ergens anders naartoe', zegt een bewoonster.

De gemeente en politie zouden al het nodige hebben geprobeerd om Van Buul te helpen, maar hij wijst alle hulp af. De gemeente Geldrop-Mierlo zet er haast achter, omdat de situatie voor alle partijen onwenselijk is.

Foto: Ivy Dirksen


Meer nieuws van vrijdag 10 juli 2015