advertentie Banner Profile Mekkes

Organisatie Dogshow Eindhoven verbolgen over betasten honden House of Animals

Organisatie Dogshow Eindhoven verbolgen over betasten honden

'Ongepast en jammer', zo omschrijft Maurice Peperkamp van de Dogshow Eindhoven het gegeven dat er honden betast zijn op zijn hondenshow.

RTL Nieuws heeft beelden in handen waarop te zien is hoe teefjes op intieme plekken gestimuleerd worden in het Beursgebouw. De hondenshow is daar dit weekend gehouden. De beelden komen van dierenkenniscentrum House of Animals. 'We vinden het jammer dat de handelingen niet meteen bij ons gemeld zijn. Dan hadden we de betreffende mannen kunnen diskwalificeren en op het matje kunnen roepen bij de tuchtcommissie', vertelt Peperkamp.

House of Animals
Karen Soeters van House of Animals legt uit dat een aantal medewerkers beelden zijn gaan maken op de hondenshow, maar niet met de intentie deze misstanden aan de kaak te stellen. Het kenniscentrum vindt hondenshows verwerpelijk, omdat dit soort evenementen zou leiden tot het oneindig en tot in de perfectie doorfokken van een hond. Dat zou ongezond zijn voor een ras.

Als medewerkers van Soeters terugkomen met beelden waarop drie mannen bij drie verschillende honden intieme handelingen uitvoeren, trekt ze aan de bel. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie en denkt dat de handelingen strafbaar zijn, omdat seks met dieren in Nederland verboden is.

'Rustig krijgen'
Waarom de mannen de acties bij de honden uitvoeren, is onduidelijk. 'Ik denk om ze rustig te krijgen. Of om te zorgen dat ze wat rechter op hun poten gaan staan', stelt Soeters.


Meer nieuws van woensdag 6 februari 2019