advertentie Banner Profile Mekkes

Overtuigende overwinning PSV op zwak FeyenoordStudio040

Overtuigende overwinning PSV op zwak Feyenoord

PSV heeft de topper tegen Feyenoord zondagmiddag met 1-3 gewonnen.

Door een sterk optreden in de eerste helft met doelpunten van Santiago Arias en Steven Bergwijn ging PSV met 0-2 voorsprong rusten. Al had dat misschien nog meer kunnen zijn. Feyenoord speelde erg zwak in de eerste helft.

Na de rust weet Feyenoord uit het niets terug te komen in de 52ste minuut dankzijn Vilhena. PSV stelt echter snel orde op zaken door de 1-3 van Pereiro. Feyenoord zet aan en oogt wat sterker dan in de eerste helft, maar tot uitgesproken kansen komt het niet.

Sterk
Met name in de eerste helft waren de Rotterdammers onthutsend zwak. PSV daarentegen speelde zeer degelijk en aanvallend. Het dicteerde de openingsfase van de wedstrijd. Na 23 minuten was het Santiago Arias die de score opende in De Kuip. Via een cornervariant belandt de bal via Pereiro op het hoofd van de Columbiaan: 0-1

Hoewel het legioen van Feyenoord de ploeg toeschreeuwt te gaan jagen, krijgen de Rotterdammers nauwelijks iets voor elkaar. Tien minuten na de 0-1 scoort PSV wederom. Dankzij een splijtende pass van Pereiro komt de bal bij Steven Bergwijn die de bal secuur in de hoek schiet na een fout van Feyenoorder Jan-Arie van der Heijden.

Feest
Op de tribune is het vooral de Eindhovense aanhang die goed te horen is. Het is feest in het uitvak, want de afgelopen jaren viel er vaak weinig te halen voor PSV in Rotterdam. Twee minuten voor tijd krijgt Arias nog een goede kans op de 0-3. Uit een voorzet van Bergwijn knalt Arias keihard naast.

De Eindhovenaren hebben niets te vrezen van Feyenoord. Van Bronckhorst wisselt in de rust Berghuis voor Bo√ętius.
Een zelfde beeld lijkt zich in de tweede helft te herhalen totdat Vilhena uit het niets de 1-2 binnen kopt na 52 minuten.

Pereiro
Vijf minuten leek het spannend te gaan worden, maar PSV stelt snel orde op zaken dankzij een goal van Pereiro. Bergwijn schiet hard op doelman Brad Jones van Feyenoord en Pereiro schiet uit de rebound de 1-3 binnen.

Daarmee is hij bij alle Eindhovense doelpunten betrokken. De PSV-aanhang scandeert meerdere malen: 'alle ballen op Pereiro. De aanvaller laat het weer zien in een topwedstrijd. Hij wordt zes minuten voor tijd vervangen door Mauro Junior.

De wedstrijd zit op dat moment al even in het slot en Feyenoord is niet bij machte iets te doen. Al weet het in blessuretijd nog te scoren, maar buitenspel. PSV koestert de voorsprong en drie punten en wint overtuigend in Rotterdam.

Door de overwinning heeft PSV weer een voorsprong van zeven punten op nummer twee Ajax. De Amsterdammers speelde eerder op de zondagmiddag gelijk tegen ADO Den Haag. PSV vreesde van te voren de wedstrijd in De Kuip, maar achteraf mag het spreken van een onbezorgde middag.


Meer nieuws van zondag 25 februari 2018