advertentie Banner Profile Mekkes

P&R Genneper Parken krijgt 600 plaatsen en is in 2020 afStudio040

P&R Genneper Parken krijgt 600 plaatsen en is in 2020 af

Een parkeergarage met vier lagen en plek voor 600 auto's. Zo groot wordt de nieuwe P&R Genneper Parken, schrijft de gemeente.

Op het huidige hoofdveld van voetbalclub RPC komt de garage te staan. In 2020 moet de veelbesproken P&R af zijn. Vanaf dan wordt in de rest van Genneper Parken betaald parkeren ingevoerd. 


Volgens het ED betalen sporters pas na vijf uur, niet-sporters moeten vanaf minuut één al in de buidel tasten. Hoe daarin onderscheid gemaakt wordt, is nog niet bekend. 

Oranje-Rood
In de weekenden waarin Oranje-Rood hockeyt, wordt de parkeergarage gebruikt door sporters en supporters van de club. De huidige parkeerplaats aan de Charles Roelslaan bij de hockeyclub verdwijnt. Omgerekend is er in zo'n sportweekend nog plek voor tussen de 150 en 200 auto's.

Kosten
Het kostenplaatje is niet mals: ruim 20 miljoen euro. Dat wordt grotendeels betaald met HOV-subsidie van de provincie Noord-Brabant, goed voor 14 miljoen euro. De rest van de kosten wordt gedekt door parkeeropbrengsten en huur van het terrein door de GGD die er ambulances stalt.

RPC en Tivoli
RPC verkast naar sportpark De Heihoef van voetbalclub Tivoli. Er komen daar twee nieuwe kunstgrasvelden naast de drie natuurgrasvelden. Alles wordt verlicht. RPC krijgt een nieuwe kantine en er komen zes kleedlokalen bij op het sportpark.


Meer nieuws van woensdag 29 augustus 2018