advertentie Banner Profile Mekkes

Philips wint slepende rechtszaak om levering wietlampenStudio040

Philips wint slepende rechtszaak om levering wietlampen

Philips heeft de slepende rechtszaak gewonnen die draaide om de levering van wietlampen aan een ondernemer. De ondernemer moet nu een schadevergoeding van bijna 15 miljoen euro betalen aan Philips Lighting.

Het was een ingewikkelde zaak die voor de rechter was gebracht. Ondernemer Hans Zondervan deed jarenlang zaken met Philips. Hij kocht lampen van ze, en verkocht die door aan de wietbranche. Philips verbrak op een gegeven moment de relatie, omdat ze niet indirect aan de wietbranche wilde leveren.

Maar volgens de ondernemer ging Philips daar daarna tóch mee door. En werd alleen hij buiten spel gezet. Uiteindelijk kwamen Philips en Zondervan tot een schikking. Maar een afspraak bij die schikking was dat Zondervan niets meer over Philips zou zeggen, en het bedrijf niet meer zou lastig vallen. Met een ton boete als straf, per keer dat hij die afspraak zou overtreden.

En die afspraak heeft hij overtreden, heeft de rechter nu geoordeeld. Zondervan heeft regelmatig de publiciteit gezocht, vond de rechter. In totaal heeft hij de afspraak 146 keer overtreden, en dat zorgt voor een boetebedrag van in totaal 14,6 miljoen euro, plus rente.


Meer nieuws van vrijdag 10 juli 2015