advertentie Banner Profile Mekkes

Politicus Henk Krol opent voorlichtingscafé over wietolie

Aan de Tongelresestraat zit sinds vandaag social club Suver Nuver van Rinus Beintema, voormalig wietteler.


Zijn voorlichtingscafé is geopend door de Eindhovense politicus Henk Krol. Bij Suver Nuver kunnen belangstellenden eens per week informatie krijgen over het medicinale gebruik van wietolie. Het is de achtste vestiging van Suver Nuver in Nederland.

Beintema maakt van afgedankte hennepplanten wietolie. Die wordt gebruikt voor mensen met pijnklachten. De olie zou de pijn verminderen. 'Vooral veel mensen die uitbehandeld zijn maar nog steeds pijn hebben, hebben veel aan wietolie', legt hij uit.

Omdat de olie de stof THC bevat valt het onder de Opiumwet en is het dus illegaal. Beintema is bezig met een procedure om de olie uit de illegaliteit te krijgen. Veel mensen hebben er volgens hem baat bij.

'Vroeger gebruikte ik medicinale wiet, maar dat werd niet meer vergoed. Ik wilde niet over gaan op mijn medicijnen, omdat ik daar nog zieker van werd. Daarom probeer ik nu wietolie. Dat kan ik tenminste ook betalen', vertelt een van de gasten daar.

De clubs verkopen de olie niet zelf. Mensen kunnen het in bezit krijgen door zich eerst in te schrijven en een donatie te doen. Daarna krijgen ze een proefpakketje toegestuurd. Hoeveel de klanten doneren, mogen ze zelf bepalen. De organisatie heeft geen winstoogmerk, hun doel is om het voor iedereen mogelijk te maken wietolie te gebruiken.


Meer nieuws van vrijdag 8 december 2017