advertentie Banner Profile Mekkes

Politie lost waarschuwingsschot en vindt grondstoffen voor drugsStudio040

Politie lost waarschuwingsschot en vindt grondstoffen voor drugs

De politie heeft een waarschuwingsschot gelost tijdens de achtervolging van een automobilist. De man is uiteindelijk aangehouden op de Karel de Grotelaan. Bij de doorzoeking van zijn busje werden grondstoffen voor drugs gevonden.

De politie kreeg een tip van een burger dat er mogelijk iemand met een vuurwapen in een busje rondreed. Agenten vonden het busje en sommeerden de bestuurder het voertuig stil te zetten. Dat gebeurde, maar de man ging er direct vandoor.

Eén van de agenten lostte tijdens de achtervolging een waarschuwingsschot, maar de verdachte wist toch te ontkomen. Na een zoektocht met meerdere agenten werd de man in de bosjes gevonden. Hij is gearresteerd en naar het bureau overgebracht. Er is geen vuurwapen aangetroffen.

Tijdens de doorzoeking van het busje vonden agenten enkele tonnen in de laadruimte. Ze herkenden direct de typische geur die er vanaf kwam. Specialisten van de politie bevestigden dat het inderdaad om grondstoffen voor drugs ging. Er bleek genoeg materiaal aanwezig om enkele honderden kilo's amfetamine te produceren.

De bestelbus en grondstoffen zijn in beslag genomen en afgevoerd. De recherche van Eindhoven is een onderzoek gestart.


Meer nieuws van donderdag 25 mei 2017