advertentie Banner Profile Mekkes

Politie: Meer drugsacties in Oud Woensel

Er zullen meer drugsacties volgen om de leefbaarheid in de Eindhovense wijk Oud Woensel te verbeteren. Dat laten politie en gemeente weten.

Afgelopen zaterdag was er zo'n actie. Daarbij werden acht personen opgepakt voor drugsbezit en drugshandel. Ook werden er hoeveelheden cocaïne, heroïne en losgeld gevonden.

Bewoners van Oud Woensel klagen steen en been. Met name bij het speeltuintje aan de Zoutmanstraat wordt overlast van drugsrunners ervaren. Bewoners vinden dat politie en gemeente beter moeten handhaven, en optreden zodra er vanuit de buurt meldingen binnenkomen over incidenten.

Politie en gemeente laten in een gezamenlijke reactie weten dat Oud Woensel extra aandacht krijgt. De wijk wordt momenteel extra onder de loep genomen, en er wordt bekeken hoe de woonoverlast en criminaliteit kan worden ingedamd. Zo wordt alle informatie van politie, bewoners en betrokken organisaties verzameld om een goed beeld te krijgen van de situatie. Op basis daarvan worden er prioriteiten gesteld, aldus de gemeente.

Bij de aanpak worden dus ook opvangorganisatie NEOS, het Leger des Heils, verslavingsinstelling Novadic en winkeliers betrokken. In de wijk zijn namelijk opvangcentra voor daklozen en verslaafden gehuisvest.


Meer nieuws van dinsdag 6 maart 2018