advertentie Banner Profile Mekkes

Politie reconstrueert heftig ongeval op Eisenhowerlaan SQ Vision Dave Hendriks

Politie reconstrueert heftig ongeval op Eisenhowerlaan

De politie heeft het ongeval op de Eisenhowerlaan gereconstrueerd waarbij in januari een fietsster zwaargewond raakte.

De testwagens reden maandagavond met snelheden tot 180 kilometer per uur over de kruising van de Eisenhowerlaan met de Wolvendijk in Eindhoven. De politie wil zo erachter komen hoe hard er precies is gereden door de twee betrokken auto's. De weg is enkele uren afgesloten geweest voor het onderzoek van de politie.

Op 6 januari dit jaar stak een vrouw met haar fiets rond 23:30 uur de Eisenhowerlaan over. Ze werd geschept door een donkerkleurige auto, maar op de plek van het ongeval werd ook een buitenspiegel van een BMW gevonden. Allebei de auto's reden door, terwijl het slachtoffer zwaargewond achterbleef.

Verdachten
Het voertuig dat haar schepte werd diezelfde avond nog gevonden op de Boschdijk. De bestuurder van de auto meldde zich een dag later bij de politie. Hij werd aangehouden en later vrijgelaten, maar bleef wel verdachte in de zaak.

Na lang onderzoek is ook de BMW gevonden waarvan de buitenspiegel op de plek van het ongeval is gevonden. Op 4 mei werd in de zaak een 26-jarige man uit Venray opgepakt. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.


Het slachtoffer uit Eindhoven verloor haar been door het ongeval. In de zoektocht naar getuigen en de betrokken BMW werd er ook in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.


Meer nieuws van dinsdag 19 juni 2018