advertentie Banner Profile Mekkes

Politiek over verkoop MariënhageStudio040

Politiek over verkoop Mariënhage

De Eindhovense politiek spreekt zich vanavond in de Commissie Ruimte & Vastgoed voor het eerst uit over het plan van het college van B&W om het oude Augustinianum, onderdeel van Mariënhage aan uitvaartondernemer Dela te verkopen..

De gemeente wil Mariënhage aan de uitvaartondernemer verkopen om er, samen met Kapellerput Conferentiehotel, een congres- en conferentiehotel van te maken. Kapellerput gaat dan van Dela huren.

Het Rijksmonument Mariënhage omvat het voormalige Augustinianum en de Paterskerk. Beide gebouwen worden voor het symbolische bedrag van één euro verkocht aan Dela.

In het plan, met de naam Delamondo, staat dat de kerk als ceremoniehuis gebruikt gaat worden. Voor de paters, die eigenaar zijn van de Paterskerk is de deal gunstig. Het onderhoud van het monument kost bakken met geld en dat hebben de paters niet.

Het is de bedoeling dat er straks 66 kamers, 7 conferentiezalen en een brasserie of restaurant in het hotel komen. Het conferentiehotel wil zich op zowel zakelijke bezoekers richten als op gasten die in hun vrije tijd het hotel willen bezoeken.


Meer nieuws van dinsdag 9 december 2014