advertentie Banner Profile Mekkes

Protestactie op Catharinaplein tegen groei Eindhoven Airport

Op het Eindhovense Catharinaplein wordt zaterdag een manifestatie gehouden tegen de groei van Eindhoven Airport.

De actie van Greenpeace en andere milieuorganisaties is onderdeel van een landelijke actiedag. In de buurt van de zes vliegvelden in Nederland wordt zo'n protest georganiseerd.

Spandoeken
Op het plein in hartje Eindhoven komt een grote fotosessie. Daarbij worden sympathisanten opgeroepen om met een groot spandoek naar het plein te komen. De boodschap: een rood sein richting Eindhoven Airport. Deelnemers wordt daarom ook gevraagd iets roods aan te trekken.

Milieu
Volgens de initiatiefnemers draait de luchtvaart op subsidies en belastingvoordelen, en kan zich mede daardoor snel uitbreiden. Dit is volgens de actievoerders slecht voor het milieu. Ook zorgt het voor veel geluidsoverlast voor omwonenden.

Er liggen momenteel vier scenario's klaar over de toekomst van Eindhoven Airport. In één scenario behoudt de luchthaven de komende tien jaar het plafond van 43.000 vluchten per jaar. In de andere scenario's is er sprake van flinke groei naar 55.000, 73.000 of 100.000 vluchten. Die laatste drie scenario's roepen veel weerstand op bij milieuorganisaties en omwonenden.


Meer nieuws van dinsdag 19 juni 2018