advertentie Banner Profile Mekkes

PSV haalt banden met Mexico aan Photo Prestige

PSV haalt banden met Mexico aan

PSV gaat de contacten in Mexico flink versterken. De Eindhovense club haalt de banden aan met topclubs en voetballers. Ook komt er een dependance in het Latijns-Amerikaanse land.

Zo worden oud-PSV'ers Carlos Salcido en Francisco ‘Maza’ Rodriguez ambassadeurs van de club in Mexico. De oud-spelers, beiden nog actief in hun vaderland, gaan een prominente rol spelen bij het versterken van de relatie tussen PSV en Mexico. ‘Deze mannen twijfelden geen moment toen we ze vroegen en zetten zich graag voor ons in. Het zijn twee fantastische boegbeelden voor ons', zegt commercieel directeur Frans Janssen, die namens PSV de Mexicaanse strategie vormgeeft.

PSV wil op meerdere fronten zichtbaar zijn in Mexico. Volgens de club is PSV populair in het Latijns-Amerikaanse land. 'Het is duidelijk dat we daar ter plaatse zelf aanwezig moeten zijn om die belangstelling in PSV commercieel te vermarkten', zegt Janssen.

Janssen sprak onlangs in Guadelajara met bedrijven die geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap van een Mexicaanse businessclub van PSV. 'De regio Guadelajara kent een belangrijke overeenkomst met de Brainportregio: het is een regio voor innovatie en hightech. Ieder jaar studeren er 85.000 ingenieurs aan de universiteiten af. Dat bedrijven van daar in de ontwikkelingen in onze regio geïnteresseerd zijn, is begrijpelijk. Ze zien PSV als een verbinding'.

Ook wordt een betere samenwerking met de Mexicaanse topclub Chivas Guadelajara besproken. 'Chivas is een enorme club in een voor ons hele interessante regio. De kennis van de markten daar willen ze graag met ons delen en dat helpt ons enorm bij onze ambities. Op sommige onderdelen kunnen we samen optrekken, op andere kunnen we van hen leren en zij van ons', aldus de commercieel directeur van PSV.


Meer nieuws van dinsdag 4 december 2018