advertentie Banner Profile Mekkes

PSV in extremis langs dapper Fortuna Sittard Studio040

PSV in extremis langs dapper Fortuna Sittard

Door een goal van Dante Rigo in de laatste minuut heeft PSV met 2-1 gewonnen bij Fortuna Sittard.

Vooral voor Rigo werd het dus een onvergetelijke avond. Hij maakte zijn eerste treffer in de Eindhovense hoofdmacht en belangrijker dan deze kan bijna niet. Letterlijk in de slotseconde van de wedstrijd schoof hij de bal met links achter de goed keepende Fortuna-doelman.

Lozano
PSV speelde zeker in de eerste helft bij vlagen best aardig. Het ontbrak de ploeg van Mark van Bommel alleen aan goede kansen. Na een dik half uur zette Hirving Lozano zonder dat hij er zelf erg in had de 0-1 op het bord. Daarna was het Limburgse verzet gebroken en kreeg PSV een paar goede kansen om de score uit te bouwen.

Grote kans Fortuna
In het eerste gedeelte van de wedstrijd had vooral Vlijter Fortuna Sittard op voorsprong moeten zetten. Hij faalde echter oog in oog met Jeroen Zoet.

Gezapig PSV
In de tweede helft zakten de Eindhovenaren steeds verder weg. Aan alles kon je voelen dat er een goal in de lucht hing. Fortuna kroop wat uit haar schulp en gaf daardoor meer en meer ruimte weg. De vraag was dus aan welke kant de goal zou vallen. De gehaaide spits in Limburgse dienst Novakovich gaf het antwoord. Met een rake schuiver zorgde hij voor de gelijkmaker.

Messias Rigo
Lang leek PSV op puntverlies af te stevenen. Zeker toen Luuk de Jong en Steven Bergwijn enorme kansen om zeep hielpen. Maar Dante Rigo, die erin kwam voor Pablo Rosario, was dit weekend de reddende engel aan rood-witte zijde.


Meer nieuws van zaterdag 18 augustus 2018