advertentie Banner Profile Mekkes

PSV krijgt historisch pak slaag van Willem II Photo Prestige 1

PSV krijgt historisch pak slaag van Willem II

Een ontketend Willem II heeft in Tilburg met maarliefst 5-0 van koploper PSV gewonnen zaterdagavond.

De afgelopen week werd door de fans en veel media de titel al bijna gevierd in Eindhoven. Willem II heeft alles wat PSV een warm hart toedraagt weer met beide benen op de grond gezet. De ploeg van Cocu was onthutsend zwak tegen de herboren Tilburgers. Willem II boekt een historische en dik verdiende zege op PSV. De Eindhovenaren verloren voor het laatst in 1964 met 5-0 van een tegenstander, dat was toen Ajax.

Zwak begin
PSV begon matig aan de wedstrijd en kreeg geen vat op het gedreven Willem II. Er waren wat kleine kansen over en weer in de beginfase, maar opvallend waren vooral de fouten die gemaakt werden door de Eindhovenaren. Slordigheid hoeft geen ramp te zijn, maar dan moet je wel zelf kansen creëren en doelpunten maken en ook dat lukte Phillip Cocu zijn ploeg niet.

Willem II kwam na 21 minuten al op voorsprong dankzij Ben Rienstra. De speler van Willem II was even daarvoor al gevaarlijk geweest. PSV ging ook met die 1-0 achterstand rusten en hoewel de Eindhovenaren niet goed speelden, de ploeg heeft eerder dit seizoen laten zien veerkracht te hebben en een wedstrijd om te kunnen draaien.

Slap
Van die geprezen veerkracht was na rust niets te zien bij PSV. Alleen in de openingsfase leek het erop alsof de Eindhovenaren de achterstand gingen wegpoetsen. Alleen in een tijdsbestek ongeveer een kwartier kregen Cocu zijn mannen drie goals tegen. Fran Sol wist twee keer te scoren, waarvan één uit een overigens discutabele strafschop en Ben Rienstra tekende een kwartier voor tijd ook voor zijn tweede van de avond.

Alsof het nog allemaal niet pijnlijk genoeg was moest Derrick Luckassen in de negentigste minuut het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg. Tot twee keer toe veroorzaakte de verdediger een penalty. Luckassen is met afstand de schlemiel van de avond, maar absoluut niet oorzaak van het collectief falen van PSV in Tilburg. Vlak voor tijd schiet Fran Sol zijn derde doelpunt erin en wordt het 5-0.

Terug op aarde
Zowel coach Phillip Cocu als directeur Toon Gerbrands waarschuwden er nog voor: "We zijn er nog lang niet, we kunnen tegen Willem II niet op tachtig procent spelen." De vraag is of PSV de tachtig procent wel heeft gehaald, maar feit is dat na de historische nederlaag van kampioenkoorts geen sprake meer kan zijn.

Natuurlijk de voorsprong is nog altijd zeven punten als Ajax zondag wint, maar het povere spel van PSV tegen Willem II moet een incident zijn. PSV verloor onder Cocu nog nooit met vijf goals verschil, de ploeg speelde apathisch en leek in niets de voornaamste titelkandidaat.

Er zal dus hard getraind moeten worden op De Herdgang komende week om PSV na deze enorme dreun weer messcherp te krijgen voor VVV Venlo volgende week zaterdag.


Meer nieuws van zaterdag 10 maart 2018