advertentie Banner Profile Mekkes

PSV legt Dumfries vast tot 2023Studio040

PSV legt Dumfries vast tot 2023

PSV heeft Denzel Dumfries van SC Heerenveen vastgelegd tot 2023. Dat heeft PSV bevestigd.

De verdediger heeft dinsdagmiddag zijn handtekening onder een contract gezet. Hij wordt de opvolger van Santiago Arias, die waarschijnlijk vertrekt.

PSV telt 5,5 miljoen euro neer voor de 22-jarige talentvolle speler. Volgende week wordt hij aan de pers gepresenteerd, als PSV begint aan zijn eerste training.

De Jong Oranje-international werd opgeleid door Sparta, waarvoor hij begin 2015 debuteerde. Uitgegroeid tot basisspeler vierde hij een jaar later het kampioenschap van de Jupiler League met de Rotterdammers. In hetzelfde seizoen werd Dumfries uitgeroepen tot talent van het jaar. De vleugelverdediger werd vorig seizoen ingelijfd door Heerenveen. In Friese dienst kwam hij tot 37 officiƫle duels, waarin hij vier keer scoorde en achtmaal een assist gaf.

Dumfries is blij met zijn transfer: 'PSV is een geweldige club met een prachtig stadion, waar in het verleden vele toppers speelden. Dat vond ik al toen ik vroeger naar de club op tv keek. Mijn winnaarsmentaliteit wil ik aan de supporters laten zien. Ik wil gaan vlammen.'


Meer nieuws van dinsdag 19 juni 2018