advertentie Banner Profile Mekkes

PSV waarschuwt voor zwarthandel kaarten 'kampioenswedstrijd' PSV Media 2

PSV waarschuwt voor zwarthandel kaarten 'kampioenswedstrijd'

Kaartje voor de mogelijke kampioenswedstrijd PSV - Ajax worden online voor honderden euro's verkocht.

PSV waarschuwt de fans voor de (online) zwarthandel. De club heeft op basis van recent onderzoek inmiddels enkele tientallen tickets geblokkeerd voor de komende thuiswedstrijden.

Woekerprijzen
Vijfhonderd euro voor een kaartje voor de 'kampioenswedstrijd' PSV - Ajax is niks geks. Op marktplaats staan meerdere advertenties waarbij de tickets meerdere malen over de kop gaan. Er wordt druk op geboden.

Ook via Viagogo en Ticketswap worden kaartjes voor thuiswedstrijden aangeboden tegen hogere prijzen, maar PSV probeert zoveel mogelijk van deze tickets te blokkeren.

Veiligheid
Bijkomstig risico van de illegale doorverkoop is dat fans van de bezoekende club tussen het thuispubliek komt te zitten. PSV wil toezicht houden op wie de kaartjes koopt en wie er in het stadion zit. Daarom treedt de club streng op tegen de illegale handel.

Boete
Fans die via onofficiële kanalen kaarten kopen, lopen het risico dat ze het stadion niet binnen komen. Daarnaast kunnen de mensen die tickets illegaal doorverkopen een forse boete krijgen van 450 euro. Daarnaast riskeren ze ook een stadionverbod van 18 maanden.


Meer nieuws van woensdag 7 maart 2018