advertentie Banner Profile Mekkes

PSV wint topper tegen Ajax: 1-2

PSV heeft de topper tegen Ajax vanmiddag gewonnen. Het werd 1-2 voor de Eindhovenaren in de Amsterdam Arena.

PSV begon voortvarend aan de wedstrijd. Het duel was nog maar 7 minuten uit toen Pereiro, de vervanger van Lestienne, al direct wist te scoren en de Eindhovenaren op een 1-0 voorsprong zette.

De wedstrijd was direct geopend. Maar lang konden de roodwitten niet van de voorsprong genieten. Slechts drie minuten later is het Younes die voor Ajax de gelijkmaker achter doelman Zoet schiet. Een doelpunt dat volgens sommigen afgekeurd had moeten worden, omdat er een overtreding van Ajacied Veltman aan vooraf ging.

Hoe dan ook stond het na 10 minuten weer gelijk en begint de wedstrijd eigenlijk opnieuw. Met twee ploegen die willen spelen voor de winst. Het spel golft dan ook heen en weer, met kansen voor beide teams, maar gescoord wordt er voor de rust niet meer.

PSV begint als de betere ploeg aan de tweede helft. Eerst breekt Arias door de Amsterdamse defensie, maar kan die kans niet lekker afmaken. En niet veel later is het Pröpper die een grote kans krijgt, maar de bal op de paal schiet. PSV heeft het betere van het spel, maar het lukt niet om de kansen ook om te zetten in doelpunten.

In de 70ste minuut krijgt Ajax een joekel van een kans als Fischer voor de Amsterdammers op de paal schiet. Een corner die daaruit voortkomt, weet Zoet ook uit zijn doel te houden.

Maar zoals in de eerste helft, golft het spel ook in de tweede helft heen en weer. PSV neemt het initiatief weer over en met nog een goede 10 minuten op de klok is het opnieuw Pereiro die de Eindhovenaren op voorsprong zet: 1-2

De jongens van Cocu geven die voorsprong ook niet meer uit handen en spelen de wedstrijd rustig uit. En nemen dus de drie punten mee naar Eindhoven.

Foto: Mark Versteden


Meer nieuws van zondag 4 oktober 2015