advertentie Banner Profile Mekkes

PvdA: Eindhovens busstation onveilig

Het is te druk op het Eindhovense busstation Neckerspoel en reizigers moeten uitkijken dat ze niet worden aangereden. Het station is onveilig en moet snel onder handen worden genomen. Dat stellen de lokale en provinciale fracties van de PvdA.

Vervoerder Hermes en de gemeente Eindhoven erkennen de problemen. Volgens Hermens komen de problemen vooral door de groei van het aantal reizigers. Het bedrijf vervoert zo'n 7,5 miljoen reizigers per jaar van en naar het station. Dat is ruim tweehonderd keer een vol Philips Stadion.

"Er zijn plannen op korte en langere termijn", zegt wethouder van Verkeer Jannie Visscher. "Kleine aanpassingen zoals de herinrichting van het pleintje bij de uitgang van de Stationshal en de afzetplaatsen voor auto's worden vanaf begin 2018 aangepakt." De langetermijnplannen, waaronder de uitbreiding van de perrons, worden uitgevoerd tussen 2020 en 2030.

Ben Maas, lid van Provinciale Staten voor PvdA, zegt dat de tijd begint te dringen en er iets moet gebeuren. "Ik snap dat de voorbereidingen veel tijd kosten, maar we roepen provincie en gemeente op om actie te ondernemen."


Meer nieuws van maandag 23 oktober 2017