advertentie Banner Profile Mekkes

PvdA: Twijfels bij investeringen Eindhovens zwemstadionStudio040

PvdA: Twijfels bij investeringen Eindhovens zwemstadion

Het is maar moeilijk uit te leggen dat er nu 2,5 ton wordt uitgegeven aan een nieuwe licht- en geluidsinstallatie in het Pieter van de Hoogenband Zwemstadion. En dat terwijl er flink moet worden bezuinigd op breedtesport in Eindhoven. Dat vindt de PvdA.

De coalitiepartij vindt het vreemd dat de gemeente zo makkelijk 2,5 ton vrijmaakt voor de nieuwe installatie. De installatie is vooral bedoeld voor de topsport, juist nu de gemeente pijnlijke keuzes moet maken voor de amateursport in de stad.

De PvdA vraagt zich af of de gemeente het geld moet ophoesten. De geluid- en lichtinstallatie is bedoeld voor tv-registraties, en dus zou de investering het beste kunnen worden betaald door de partij die de tv-rechten heeft. Ook de sponsoren zouden hier hun verantwoordelijkheid kunnen nemen, aldus de PvdA.

Met de investering moeten er wereldbekerwedstrijden naar Eindhoven worden gehaald. De tv-uitzendingen worden met de nieuwe technologie spectaculairder. De investering gaat in samenspraak met de internationale zwembond FINA. Die organisatie zit ook achter de wereldbekerwedstrijden.


Meer nieuws van zondag 2 april 2017